У бруталној тучи која се у недељу око 19 часова догодила испред горњег улаза у Робну кућу "Срђ" у Гружу, повређен је 33-годишњак. Како се сумња, њега су претукли мушкарац (42) и његов малолетни син (16).


Како пише "Дубровачки дневник", повод за тучу је крађа торбице с више од 19.000 куна (више од 2.500 евра) на Горњем Бргату.


Како је саопштила Полицијска управа дубровачко-неретванска, утврђено је како је 33-годишњак на Горњем Бргату провалио у метални контејнер приватне фирме, одакле је украо торбицу с новцем те је осумњичен за тешку крађу.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Лопов ухваћен у провали


Власник фирме одлучио је да узме правду у своје руке. Заједно са својим малолетним сином, дочекао је 33-годишњака те га брутално премлатио. Власник је преко сигурносне камере сазнао о коме се ради.


Крадљивац је изударан по лицу, затворена су му оба ока, а прошао би још горе да нису реаговали грађани, који су позвали полицију. Лопов је завршио с конопцем око врата, јер су, према писању хрватских медија, отац и син намеравали да га увуку у комби. Теже последице спречила је полиција.

(nezavisne.com)