Вођа кавачког клана Слободан Кашћелан осуђен на две године и четири месеца затвора због пуцњаве која се 2010. године догодила у Прчњу.


- Ја морам да кажем да није поштена пресуда - казао је Которанин Слободан Кашћечан, који оперативно важи за вођу „кавачког клана“, након што га је јутрос судија подгоричког Вишег суда Предраг Табаш осудио на две године и четири месеца због пуцњаве која се десила 2010. године у Прчњу. Четири месеца мање, а за исто дело осуђен је Игор Марковић.


Судија Табаш је током образложења своје одлуке казао да је Суд ценио околности под којима је дошло до пуцњаве односно да су критичне прилике оптужени пуцали један на другог те да се не може радити о нужној одбрани како су то окривљени раније навели у одбрани.


Прочитајте још: Кашћелан на суду: Бога ми, не знам шта све имам


Према пресуди, Марковић је пришао столу за којим је седео Кашћелан, позвао га да разговарају о неким градским причама.


- Њихови односи су наводно били погоршани у том тренутку иако су претходно били у пријатељским односима. Након што су кренули ка паркингу, Кашћелан је нагло скренуо десно, узео револвер непознате марке из аута док је Марковић извадио пиштољ који је носио са собом. Убрзо су се нашли један наспрам другог и запуцали. Кашћелан је испалио најмање један, а Марковић најмање два пројектила - казао је судија Табаш.


Он је додао да је у овом предмету пресуда је доношена већ два пута, а до трећег суђења је дошло како би се разјасно ко је први запуцао.


- Није поштено - опет је поновио Кашћелан приликом изласка из суднице.