ПОДГОРИЦА - Црна Гора бележи успешну туристичку годину, нарочито у погледу остварених прихода од туризма, саопштила је национална туристичка организација Црне Горе (НТО).

Како је истакла менаџерка за односе с јавношћу Нина Вукчевић, од боравишне таксе у делу који припада буџету Црне Горе и локалним туристичким организацијама, закључно са 10. октобром наплаћено је око 8,8 милиона евра, односно 1,6 милиона евра више у односу на претходну годину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Будва: Уклоњене дискотеке на будванском шеталишту

"Поред финансијских показатеља на којима и темељимо успех овогодишње туристичке сезоне, од почетка године у континуитету бележимо и раст физичких показатеља. Туристи су све више заинтересовани да свој одмор проведу у Црној Гори ван главне туристичке сезоне што потврђује и податак да је на данашњи дан, према подацима локалних туристичких организација, у Црној Гори евидентирано готово 33.000 туриста односно 11.000 туриста више у односу на упоредни податак претходне године", навела је Вукчевић, додавши да све приморске општине бележе двоцифрене стопе раста.