Демократски фронт оцењује да је забрана уласка у Црну Гору председнику ФК Црвена Звезда, Звездану Терзићу, класична провокација и још један недвосмислен антисрпски потез издајничког режима у Подгорици. Само два дана раније, албански екстремисти из јужне српске покрајине спречили су ФК Црвену Звезду да одигра утакмицу са Трепчом. Нема сумње да су ова два догађаја снажно повезана, да се ради о смишљеној акцији, да су мотиви и једних и других исти. Патолошка мржња према српском народу налази се у темељима и једне и друге политике, а црногорски режим се прави већим Албанцима од самих Албанаца. Оваквим прљавим потезима власт у Подгорици жели и да се додвори Аљбину Куртију и да му пошаље поруку да ће и њему служити као што су служили зликовцима Тачију и Харадинају, наводи се у саопштењу Демократског фрнта.

Прочитајте још: ТЕРЗИЋУ ЗАБРАЊЕН УЛАЗАК У ЦРНУ ГОРУ: Звездану рампа због Стојковића и Иванића

У овом политичком савезу оцењују да „дукљански фанатици желе да изазову анимозитет према Црвеној Звезди и Партизану, за које иначе навија осамдесет одсто Црне Горе“.

- Такав режим, препун комплекса, покушава силом и фалсификатима да изгради некакав црногорски државни идентитет, и то ради на мржњи према свему српском, од цркве, језика, српских политичара у Црној Гори до спортских клубова, књижевника, историчара...Морал и традиција су вредности које су стране Милу Ђукановићу и његовој камарили, а оно по чему се препознају су издаја, предаја и служење непријатељима Црне Горе. Овој земљи је под хитно потребна патриотска власт која ће зауставити њено понижавање, а посебно наум марионетске власти да нашим противницима преда делове територије, од Чакора до Превлаке. По свему што гледамо, јасно је да Мило Ђукановић представља најобичнијег отправника послова такозване велике Албаније, али ће тај пројекат остати само сан за његове планере и издајнике и сараднике из Црне Горе., поручују из ДФ-а.