Ретко која утакмица је привукла пажњу хрватских званичника као што је то учинила она између Хрватске и Мађарске, којој је присуствовао цео државни врх, али највише пажње је, према писању хрватских медија, привукла председница Колинда Грабар Китаровић.

Ватрене“ је у утакмици 7. кола квалфикација за Европско првенство на Пољуду дошло да гледа више од 30.000 људи, а међу њима је било и много познатих.

У свечаној ложи стадиона нашли су се председница Републике Хрватске Колинда Грабар Китаровић са мужем Јаковом, премијер Андреј Пленковић и председник Сабора Горан Јандроковић.

Осведочена као „ватрена навијачица“ на Светском фудбалском првенству у Русији, када је скренула пажњу светске јавности, хрватска председница је и вечерас била у центру пажње, пише хрватски портал „Нет“.

У томе јој се, наводи се, здушно придружила и супруга Златка Далића, тренера хрватске репрезентације, која је на стадион дошла у пратњи синова Тонија и Бруна.

Наиме, она је, коментаришући утакмицу за Спортске новости, рекла да је град Купрес, који се налази на југозападу БиХ, део Хрватске, преноси Index.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: КОЛИНДА У ТРАНСУ МЕЂУ ВАТРЕНИМА: Пева и навија из свег гласа (ВИДЕО)

"Пресрећна сам због, наравно, резултата, али још више због Далића и свих играча и понајвише свих ових људи који су се скупили овђе у Сплиту. Од Виса до Купреса, цела Хрватска", рекла је Грабар Китаровић.

Фото принтскрин YouTube


sputniknews.com