Тржишна инспекција казнила је авио компанију Адрија Ервејз због заваравања потрошача у продаји авионских карата за летове, за шта је управа компаније требало да зна да то не чини.

Тржишна инспекција утврдила је непоштену пословну праксу продаје авионских карата, јер је компанија продала авионске карте потрошачима у четвртак 24. и 25. септембра за летове у четвртак и петак, 26. и 27. истог месеца, иако је ситуација била неизвесна, а авиони Адриа већ су били приземљени у време продаје карата, преноси портал СЕЕбиз.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Nedostatak novca prizemljio avione "Adria Ervejz"

"Управа Адриа Ервејза, с обзиром на то да је имала све информације о финансијском пословању фирме и стварној доступности авиона који су погодни за летове за које су продавали авионске карте, требало је да буде свесна да компанија заправо неће моћи да реализује летове, што би могло завести потрошаче који су добровољно одлучили о лету и поверили превознику да купи карте ", написала је главна тржишна инспекторка Андрејка Грлић.

Тржишни инспекторат врши надзор и у погледу неких других питања у вези с Адриа Аирwаyсом те ће о налазима обавестити јавност чим се доврше инспекцијски поступци. Инспекција саветује путницима да прате кретања и одлучују о оним авио компанијама које имају загарантоване летове приликом куповине карата.