УПРКОС пробијању свих разумних рокова, за разлику од еколошког инцидента у Пљевљима, када је изазван помор риба и живог света у Ћехотини, недавни помор рибе у Лиму, низводно од Индустријске зоне у Бијелом Пољу, још није разјашњен!

Из НВО "Еуромост" констатовали су да је "очигледно да се на сваком месту површина око Лима, користи без било какве дозволе".

- Штитићемо Лим са свих страна и нећемо дозволити даље уништавање реке - поручили су из ове невладине организације, чији снимци показују како изгледа обала Лима у Бијелом Пољу, испод компанија које се баве експлоатацијом шљунка и производњом пелета.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: На Сињајевини завршена НАТО вежба

- На снимцима се јасно види како се злоупотребљавају обале Лима и користе за одлагање дрвне грађе, разног отпада и како се испуштају непознате течности. Затражили смо од државних и локалних инспекција да одмах реагују, изађу на терен, обаве инспекцијски надзор и заштите на овим местима Лим, као и да обавесте јавност шта су предузели у овим случајевима - кажу из "Еуромоста", захтевајући да се испита ко жмури на незаконито коришћење државне површине на обалама реке.

- Зашто се не штити природна лепота, ресурси и државна имовина и да ли надлежни контролишу колико сви произвођачи морају по закону да буду далеко од Лима и обала реке - питају из "Еуромоста".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ИНЦИДЕНТ НА ИНТЕРНОМ ОДЕЉЕЊУ: Нападнута медицинска сестра у болници

ПОЗИВ ДА СЕ РЕКА ЗАШТИТИ

НАСТАВЉАМО даље, спремамо нове доказе и позивамо све љубитеље завичајне реке да нам се придруже у активностима и да сви заједно заштитимо Лим - поручили су из "Еуромоста", док чекају обавештење надлежних у вези са последњим дешавањима на реци и поднетим кривичним пријавама против за сада непознатих особа.