- Вежба је показала одлучност и заједнички напор да у оквиру НАТО покушамо да остваримо заједничко деловање које је неопходно за брже реаговање чланица Алијансе.

Ово је на подручју Липова, на Сињајевини, поводом завршетка НАТО вежбе ''Заједнички изазов 2019'', казао министар одбране Црне Горе Предраг Бошковић, истичући да је вежба показала способност заједничког деловања више армија са Балкана и шире, истичући да су на вежби пре две године учествовале армије Аустрије, Северна Македоније и Црна Гора, а овогодишње учеснице су и Италија, Словенија, САД и Центар изврсности из Словеније.

Истичући задовољство што је вежби присуствовао министар одбране Словеније Карл Ерјавец, Бошковић је истакао да Црна Гора и Словенија показују да се на Балкану може сарађивати и да је заједничким напорима могуће превазићи разлике и окренути се заједничким интересима.

Он сматра да је вежба показала да различите армије са различитим наоружањима, традицијама и искуствима у вјежбању могу наћи заједничку тачку додира и омогућити без проблема спровођење такве вјезбе.

- Црна Гора има одличан полигон и добре услове за рад. Надам се да ће војска Словеније пуно пута доћи овде да заједно вежбамо, казао је Ерјавећ, говорећи о Сињајевини као војном полигону, чему се противи невладин сектор и велики број грађана Црне Горе, који су изгласали Петицију, којом се од Владе тражило укидање такве одлуке, што је Влада одбацила...