Веначање деценије у Црној Гори, како су га многи назвали, почело је у суботу у 17 сати на малој Краљичиној плажи, где су недалако одатле, у Милочерском парку, судбоносно "да" рекли син председника Црне Горе и лидера ДПС Мила Ђукановића, Блажо и његова дугогодишња девојка Милена Поповић из Зете.

На свадбу су дошли бивши фудбалски ас и председник ФС Црне Горе Дејан Савићевић. Стигао је и политички директор ДПС и будући амбасадор Црне Горе у Београду Тарзан Милошевић, председник Скупштине Црне Горе Иван Брајовић, кога је пратило бројно обезбеђење…

Међу званицима је био и председник Кошаркашког савеза Црне Горе Веселин Веско Баровић, декан Универзитета Доња Горица проф. др Веселин Вукотић, бизнисмени Вук Рајковић и Сава Грбовић, бивши градоначелник Подгорице и главни актер афере "Коверта" Славољуб Стијеповић, Зоран и Вукица Јелић, Далиборка Пејовић, власник хотела Хилтон у Подгорици Жарко Бурић.

Власник "Хилтона" Жарко Бурић Фото: Вијести Зоран Ђурић


Бивши министар Мирослав Иванишевић такође је примећен међу званицама као и кум Мила и Лидије Ђукановић Горан Сито Ракочевић, потпредседник Скупштине Црне Горе Бранимир Гвозденовић потпредседник црногорске Владе Зоран Пажин, министар полиције Мевлудин Нухоџић, посланик Петар Ивановић, бизнисмени Данило Дано Петровић, Гаврило Пајовић, Драган Брковић, Драган Бокан, певач Данијел Алибабић, посланици ДПС проф.др Миодраг Вуковић и Далиборка Пејовић, бивши кошаркаш Будућности и Партизана Гаврило Пајовић…

Тарзан Милошевић Фото: Вијести Зоран Ђурић


Фото: Вијести Зоран Ђурић


Међу гостима je био и бивши премијер Тајланда Таксин Шинаватра, који је добио држављанство Црне Горе.


Таксин Шинаватра Фото: Вијести Зоран Ђурић

Фото Инстаграм

Дошли су и доскорашњи амбасадора Црне Горе у Србији Бранислав Мићуновић са супругом позоришном редитељком Радмилом Војводић. На весеље је стигао и музичар Хајруднин Варешаноовић- Хари Мата Хари.

Прочитајте још - Мило Ђукановић жени сина на Светом Стефану

Фото Инстаграм


Спекатакл је почео сат пре званичног почетка свадбе, када су званице почеле да пристижу, а многе су пре тога долетеле специјалним авионима и хелихоптерима на тиватски аеродроме где су биле појачане мере безбедности.

Фото: Вијести/Иван Чађеновић


Прусуство припадника службе безбедности било је приметно је на готово сваком кораку у близини Светог Стефана, којим газдује компанија "Аман Рисортс", милијардера Петроса Статиса, иначе пријатеља Мила Ђукановића. Више службених патролних бродића, али и приватних из службе са обезбежјима команије "Аман" патролира око града острва.

Фото: Инстаграм

Фото ИнстаграмНа свадби су певали Ацо Пејовић, омиљени певач Милове супруге Лидије, потом снаха Лепе Брене, Александра Пријовић, Халид Муслимовић и још неколико естрадних звезда, које су дошле и у својству гостију.

Фото: Вијести/Иван Чађеновић


Фото: Вијести/Иван Чађеновић

Фото: Вијести/Иван Чађеновић
Милена Поповић / Фото Фејсбук


Милена Поповић и Блажо Ђукановић / Фото Фејсбук


Милена Поповић / Фото Фејсбук


Милена Поповић и Блажо Ђукановић (први с десна) / Фото Фејсбук

Мило, Лидија и Блажо Ђукановић / Фото ЕПА