Виши суд у Подгорици продужио је за још два месеца притвор Дејану Секулићу, пише подгоричка штампа.


Секулић је кум председника Атлас групе Душка Кнежевића, а ухапшен је 20. августа због сумње да је починио кривично дело злоупотреба у привредном пословању.


Како тврде из Специјалног тужилаштва, Секулић је у периоду од 2009. до 2016. године подстрекавао Михаила Бањевића, Душка Ђукановића и Ђорђа Ђурђића да му прибаве имовинску корист злоупотребом службеног положаја, преноси ЦДМ.


У Специјалном тужилаштву сумњају да је Секулићу 2009. године мимо свих банкарских процедура одобрен кредит у износу од 365.000 евра и да су му Бањевић, Ђукановић и Ђурђић разним анексима уговора и рефинансирањем кредита омогућили да не врати кредит.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Вујошевић приведен тужиоцу; Појавио се трећи снимак Душка Кнежевића (ВИДЕО)


Они притом нису, у складу са законом и банкарским процедурама, обезбедили банку, чиме је Атлас банци причињена штетаод 592.103 евра. Секулић је ту суму потрошио ненаменски тако што је око 14 хиљада пренео на свој рачун у Атлас банци, у готовини је подигао око 246 хиљада, док је 144 хиљаде пренео на рачун компаније Атлас инвест, чији је власник Душко Кнежевић”, тврде из Тужилаштва.