ДОК православни верници славе Рођење Пресвете Богородице (Малу Госпојину), у Подгорици ће данас припадници ЛГБТ заједнице парадирати подгоричким улицама. На седмој паради поноса, под слоганом "Не преко наших леђа", учесници ће шетати маршрутом дужом него ранијих година, а друштво ће им правити и представници државних институција. Али ни ове године први човек Министарства мањинских права неће бити на паради. Из Управе полиције казали су да су предузете све активности како би манифестација протекла безбедно.

Поворка ће, како су казали организатори, кренути из Булевара Светог Петра Цетињског, од споменика краљу Николи и наставити ка мосту Блажа Јовановића, одакле ће наставити Булеваром Станка Драгојевића након чега ће скренути у Бокешку улицу и проћи поред Трга независности. Одатле ће скренути у Улицу слободе све до хотела "Хилтон", те наставити Булеваром Светог Петра Цетињског до почетне тачке.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ПРИЈАТЕЉСТВО НА ПОМОЛУ: Балон са поруком из Шапца нашао пут до Пљеваља (ФОТО)

Када је реч о представницими Владе, ни ове године на паради поноса неће учествовати министар за људска и мањинска права Мехмет Зенка, као ни министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић.

Из Министарства одбране су казали да ће имати двоје представника, државни секретар Слободан Филиповић и секретар Министарства Нада Улићевић, док ће испред МУП-а присуствовати генерална директорка Директората за грађанска стања и личне исправе Миланка Баковић и генерални директор Директората за послове надзора Данило Ћупић.

Полиција очекује мирну шетњу и да ће парада проћи без нарушавања јавног реда и мира. Како су саопштили из Управе полиције, томе у прилог говоре досадашњи показатељи, али ће упркос томе њихови службеници обезбеђивати несметано организовање ЛГБТ параде поноса.

Мехмет Зенка

ПРОГРАМ

УЛАЗИ ће бити отворени у 16, а затворени у 17 сати. Одмах затим почеће програм који ће трајати најкасније до 18.30. Након тога планира се славље концертом хрватског бенда "Ниплпипл" који ће се одржати у Бокешкој улици, а организован је у сарадњи са Подгорица Арт Фестивалом.