Секретар Врховног државног тужилаштва Ненад Нено Вујошевић, кога СДТ сумњичи да је покушавао да утиче на специјалне тужиоце у истрагама покренутим против одбеглог и оптуженог банкара Душка Кнежевића, појавиће се пред специјалним тужиоцем, у петак!

Према првим информацијама, саслушаће га главни специјални државни тужилац Миловоје Катнић, сазнају "Новости" из поузданих извора блиских СДТ.

Вујошевић, који је Црну Гору напустио у петак, један је од актера телефонских разговора у којима у причи са Кнежевићем прича како је носио новац врховном државном тужиоцу Ивици Станковићу, а за петак у подне нови разговор између њих двојице, на свом Инстаграм профиле објавиће Кнежевић, који је у четвртак добровољно саслушан у суду у Лондону, где су му задржани пасоши Велике Британије и Кипра.

Прочитајте још - Кнежевићу забрањено да напусти Велику Британију

Кнежевићу је одређена и кауција од 70.000 фунти, уведен електронски надзор и забрањено му је приближавање аеродромима, железничким станицама и лукама, али и кретање ван куће после 23 сата. Против њега је покренута процедура екстрадиције која може потрајати годинама, а затражено је да до 17. октобра, када је заказано наредно рочиште, у писаној форми изнесе све аргументе против екстрадиције Црној Гори, као и да предочи доказе на које има намеру да се позива.

Против њега СДТ води истраге у предметима Карбон и Каспиа, које се односе на утају пореза, прање новца и злоупотребу службеног положаја.

Некадашњи пријатељ црногорског државног и политичког врха, избегао је из Црне Горе неколико дана пре избијања афера, оптужујући из Лонодона дојучерашње "саборце" којима је финансирао купивину изборних победа, што је документовано и видео записом…