Лидеру Праве Црне Горе Марку Милачићу је након саслушања које је трајало више од четири сата у Основном државном тужилаштву одређено задржање.

- Срам вас било што ово радите као да сам неки криминалац, уместо да ме пустите кући да будем код своје деце. Ви сте уместо тога одлучили да ме као последњег криминалца ухапсите, иако сте могли на основу мог исказа да ме пустите да се браним са слободе. Нисте то хтели и због тога срам вас било. Напуштам ову просторију јер се боље осећам у затвору и у притвору, него у овој просторији. Због тога не желим да потпишем ништа што ми тражите. Срам вас било. Напуштам ову просторију - поручио је Милачић након саслушања, одбијајући да потпише записник.

Прочитајте још - ПРОТЕСТ ЗБОГ ХАПШЕЊА: Милачић још увек у притвору

После тога, спроведен је у затвор, а приликом увођења у марицу, обратио се присутним са речима: "Ово је освета тужилаштва."

У тужилаштву је у току процес саслушања генералног секретара Праве Црне Горе Владислава Дајковића, као и члана партије Драгоја Влаховића.

Њих тројица ухапшени су у понедељак око поднева, када је полиција зауставила возило у којем су се налазили реквизити перформанс испред зграде Врховног државног тужилаштва.