Неколико десетина присталица Праве Црне Горе, опозиционих посланика и грађана окупили су се јутрос испред зграде Управе полиције како би изразили протест због, како кажу, срамног хапшења председника ПЦГ, Марка Милачића, генералног секретара те партије Владислава Дајковића и члана партије Драгоја Влаховића.


Прочитајте још: НАСТАВЉА СЕ ПРОГОН ОПОЗИЦИЈЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Милачић поново ухапшен (ФОТО)


Они се од јуче налазе у згради Управе полиције, а не терет им се ставља кршење јавног реда и мира.

Према речима Милачићеве супруге, која је и његов правни заступник, Жане Прашчевић Милачић, правна пракса не познаје случај да је неко због таквог прекршаја задржан у притвору 24 сата, већ се оптужени углавном пуштају одмах на слободу и накнадно зову на саслушање.


Прочитајте још: ЛЕЛЕ НАМА ЦРНОГОРСКО ПРАВОСУЂЕ: Марко Милачић ухапшен на крову возила (ФОТО+ВИДЕО)


Она очекује да Милачић ускоро буде приведен на саслушање код тужиоца, након чега ће се знати да ли ће он бити пуштен или ће му бити одређен притвор.

Лидер Праве Црне Горе и чланови те партије ухапшени су јуче око поднева у центру Подгорице када је полиција зауставила његово возило у којем су се налазили реквизити, ковчег и пароле, за перформанс испред зграде Врховног државног тужилаштва Црне Горе.

Хапшење су осудили из више опозиционих партија међу којима су Демократски фронт, Радничка партија и Демократска Црна Гора.