Задарска полиција ухапсила је у Задру дилера дроге код кога је пронађено 1,3 килограма кокаина, чија се вредност на криминалном нарко тржишту процењује на 1,6 милиона куна (0ко 216.000 евра), речено је данас из Полицијске управе задарске.


Полиција је пре два дана претражила кућу ухапшеног Задранина Ј.Ж.(37) и остале просторије и аутомобиле које користи, преноси Хина.

Пронађени кокаин изразито је високе чистоће која износи од 75 до 90 одсто, а та количина мешањем с тзв. пунилом представља више од три килограма дроге у уличној дистрибуцији и достиже цену од 500 куна за грам, истичу из полиције.

Ухапшеног полиција сврстава у ред "најистакнутијих особа у препродаји кокаина на задарском нарко тржишту", рекли су из Полицијске управе задарске.

ПРОЧИТАЈТЕ И: РАСВЕТЉЕНО УБИСТВО: Супруга убила масера?

Осумњичени је уз кривичну пријаву за производњу и промет дрога приведен истражном судији надлежног жупанијског суда.

Полиција је у криминалистичкој истрази утврдила висок степен сумње да је ухапшени дилер имовинску корист од препродаје дроге у претходном периоду инвестирао у некретнине и друге материјалне вредности у свом поседу и поседу чланова своје породице и других блиских особа, па ће истрага против њега бити настављена.