ЛИДЕР Праве Црне Горе Марко Милачић ухапшен је око поднева у центру Подгорице после инцидента када је полиција зауставила његово возило у којем су се налазили реквизити, ковчег и пароле, за перформанс испред зграде Врховног државног тужилаштва Црне Горе.

Када је дошао "паук" да уклони његов аутомобил, Милачић се попео најпре на "паук", а после тога на кров страначког аутомобила где је одржао "посмртни говор" за врховног државног тужилоца и "умрло црногорско правосуђе", уз лелек Мића Живановића.

- Леле нама црногорско правосуђе данас па задовијек!

Полиција је покушавала да убеди Милачића да се скине са крова аутомобила, али је он то одбијао, да би потом уследила интервенција.

Десетак минута требало је тројици полицајаца да савладају "пасивни отпор" Милачића који се држао за сајлу "паука", да би тек уз примену спреј сузавца био савладан. Стављене су му "лисице" на руке да би на крају завршио у "марици".

- Нећете ме сломити. Ово није Црна Гора - узвикивао је Милачић, док су га полицајци вукли и спуштали низ возило, а окупљени народ бурно негодовао, давајући подршку Милачићу, док је на рачун челника тужилаштва више њих упутило тешке речи.

- Што не хапсите Станковића и Катнића? Ово је брука. Мафијаши на слободи, а хапсите омладину - чуло се из масе.
"Лисице" су стављене и генералном секретару Праве Црне Горе, Владиславу Дајковићу и члановима партије Дијани Дробњак и Драгоју Влаховићу.

У међувремену уследило је реаговање Праве Црне Горе у којем се наводи да су "у незаконитој и насилној акцији полиције" Марку Милачићу нанете телесне повреде у виду фрактуре палца леве шаке, хематома и огреботина у пределу руку и леђа, због чега је завршио у Ургентном центру.

Из Управе полиције саопштено је да је пет особа ухапшено због нарушавања јавног реда и мира и да су службеници Комуналне полиције спречени да раде.


Видео снимак можете да погледате ОВДЕ.

ОСУДА ИЗ ДФ

ДЕМОКРАТСКИ фронт је осудио "неосновану и прекомерну примену силе од стране полиције над политичарем Марком Милачићем", додајући да он као и свим други грађани има право да искаже протест против корупције у тужилаштву и то на начин на који сам процењује да треба.