Црногорски премијер Душко Марковић изјавио је, поводом снимка који је објавио Душко Кнежевић, да очекује да Тужилаштво што пре реши случај наводне корупције у Врховном државном тужилаштву.


Душко Кнежевић, председник Атлас групе, за којим је Црна Гора расписала потерницу, објавио је нови снимак, који наводно доказује умешаност врховног државног тужиоца, Ивице Станковића, у корупцију, што је он негирао.

Марковић је истакао да држава мора да реагује озбиљно, одговорно и брзо у том случају.

"Овај случај мора да се реши што пре, то је у интересу Црне Горе и одрживости њеног правног система. Верујем да ће тако бити", казао је Марковић, преноси РТЦГ.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НОВА АФЕРА НА ПОМОЛУ: Душко Кнежевић објавио снимак на којем се тврди да је слао новац врховном државном тужиоцу (ВИДЕО)


Марковић је напоменуо да се мора узети у обзир да ова оптужба долази од човека који је, како је казао, оптужен за једну од највећих финансијских превара у Црној Гори, која је могла да доведе до "несагледивих последица, не само по јавне финансије, него и по црногорску економију".

"Имамо механизме, имамо закон, имамо људе, сада је провера способности државног Тужилаштва или да заустави опструкцију и компромитацију тужилаштва ради вршења непримереног утицаја, или да разоткрије оне који су укључени у мито и корупцију и да их похапси," рекао је Марковић.