Здравствено стање првоосумњиченег у афери "Рекет" Бојана Јовановског, по речима његовог адвоката Сашка Дукоског, веома је лоше.


Он је Телевизији Телма рекао да његов клијиент Бојан Јовановски, познат под именом Боки 13, има јаке болове од претхходне две неуспешне операције и да од како је у притвору повраћа скоро сваки дан. Дуковски је додао да је управа истражног затвора "Скопље" коректна и да је Бокију 13 увек била обезбеђена здравстена заштита.


Бојан Јовановски, који се од 15. јула налази у притвору у скопском истражном затору, неколико пута је вођен на Клинику за торакалну хрургију у Скопљу, а, према раније објављеним информацијама, недавно се подвргао операцији подвезивања желудца ради смањења тежине.


Прочитајте још: Боки 13 још у притвору


Кривични суд у Скопљу је Јовановском у петак 13. септембра други пут за 30 дана продужио притивор у којем се налази са још двоје сумњичених у афери "Рекет" - Зораном Милевским - званим Зоки Кичевац и разрешеном специјалном тужитељком Катицом Јаневом.


Тужилаштво за организовани криминал њих троје сумњичи за изнуду 1,5 милиона евра од једног од набогатијих Македонаца, бизнисмена Јордана Камчева, да би добио бољи третман у истрази у кривичном случају "Империја" у којој је првоосумњичен.


Предистражни поступак у случају "Рекет" води се од почетка маја, а истражни поступак од 15. јула, када су ухапшени Јовановски и Милевски.