НАКОН што је поново изабран за лидера СДА, Бакир Изетбеговић, који је и био једини кандидат за место председника странке, конгрес странке у Сарајеву искористио је да још једном извређа Србе и спрпске жртве.

Тако је Изетбеговић поручио да су Атиф Дудаковић и Сакиб Махмуљин, којима се суди за злочине над српским народом, као и Насер Орић, "угледни команданти" тзв. Армије БиХ који пролазе "правосудну голготу".

Изетбеговић је навео да, осим Дудаковића, кога оптужница терети за убиство више од 300 Срба, Махмуљина, под чијом командом је био и одред "Ел муџахедин", који је починио најстравичније злочине над српским цивилима и ратним заробљеницима на Возући и Озрену, "правосудну голготу" пролазе и Дрековић, Сејдић, Викић, Пушина...ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Бакир Изетбеговић поново председник СДА БиХ, конгрес два пута прекидан- Очигледан циљ је компромитовати угледне команданте у сваком од корпуса Армије БиХ, као и у МУП-у БиХ и тиме доказати да су све стране у рату чиниле исте ствари, да нема битне разлике - рекао је Изетбеговић на конгресу СДА.

На конгресу је усвојена и Политичка декларација СДА. У њој се, између осталог, наводи да ће се СДА залагати за републику БиХ, без ентитета, као и за укидање српског језика и увођење босанског, као и да БиХ постане део НАТО савеза. н


ДОДИК: НЕЋЕМО ТРПЕТИ ТОРТУРУ БОШЊАКА

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је јуче да је БиХ "морање за Србе", који јесу спремни да чувају мир, али не и да трпе тортуру бошњачке политичке елите.

Додик је у Београду, где је присуствовао промоцији питомаца Војске Србије, рекао да никакве "републике БиХ" нема и да, што се тиче Срба, постоји само Република Српска.

- Уколико је њима дозвољено да раде нешто тако, онда је сасвим нормално да ми сматрамо да је нама дозвољено да се бавимо питањем самоопредељења до отцепљења - казао је Додик.