У НЕСРЕЋИ која се догодила на подручју Доњих Мушића на Купресу страдали су деминери Саво Калајџић и Славиша Кључо из фирме "Пази мине" из Витеза.

Трагедија се десила у недељу око осам сати, током деминирања.Несрећни деминери настрадали су приликом покушаја уклањања противпешадијске минеПМР-3.

- Мина је била на земљи. Човек ју је покушао подићи, а шта је даље било, то нико не зна. У недељу је заседала истражна комисија а резултати нису саопштени до закључења овог издања. Погинули су Саво Калајџић и Славиша Кључо - потврдио је Џафер Кумбара, директор удружења "Про вита", за "Аваз".

Повређен је њихов колега Раденко Церовина (34), који је пребачен у мостарску болницу, а степен повреда још увек није познат.

Сва тројица деминера су са Пала.

Како "Новости" сазнају, полицајцима из Купреса је требало неколико сати да стигну на место несреће. Ивица Врдољак, портпарол МУП-а Ливањског кантона, рекао је да је терен на коме се догодила несрећа изузетно компликован за савлађивање јер су уоколо посејане мине.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ТРАГЕДИЈА У ТРЕБИЊУ: Отац и син страдали у експлозији

- Тек су се успели пробити полицајци ПС Купрес, а увиђајна екипа иде ка лицу места, и то све захваљујући "Шумарији" из Купреса - рекао је он у недељу нешто иза поднева.

Раније је Саша Обрадовић, директор "БХ Мака", фирме која се бави деминирењем, испричао детаље трагедије.

- Несрећа се десила у подручју Доњих Мушића, у општини Купрес, после осам сати, од противпешадијске мине ПМР-3. Повређени деминер има 34 године, а двојица погинулих ималa су 42, односно 52 године. Истрага је у току, више информација имаћемо касније - казао је Обрадовић.