Испод хотелског комплекса Иберостар Херцег Нови у Њивицама испуштене су отпадне воде у море, а начелница Службе комуналне полиције и инспекцијског надзора Марија Андрић изјавила је да је хотелу наложено да отклони неправилност.

"Увидом на лицу места, у хотелу Иберостар, екипа је констатовала да хотел поседује сопствени систем прераде отпадних вода која се обавља путем биопречишћивача. Овакве воде се након обраде, кроз цев испуштају у море. Екипа је затражила на увид сертификат и водну дозволу, документа који садрже податке о свим параметрима фекалних вода. Нису дали на увид водну дозволу", рекла је Андрићева, преноси Радио Херцег Нови.

Комунални инспектори су са стручњацима из предузећа Водовод и канализација били у вишечасовној контроли и ангажовани на испитивању канализационе мреже и испусних цеви из хотела Иберостар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - NOVI GOSTI - STARI PROBLEMI: Počela glavna turistička sezona na primorju

Иначе, канализација се излила на око 50 метара од ексклузивног хотелског купалишта затвореног типа, а о овом случају обавештено је и ЈП Морско добро, у чијој је надлежности одржавање обале.

У кратком видео снимку који је један од мештана доставио медијима, на око 50-100 метара од хотела види се преполовљена, односно недовршена цев из које излазе непрерађене фекалије, а комадићи тоалет папира јасно су уочљиви, преноси РТЦГ.

Плажа код хотела Иберостар у Њивицама, према последњим мерењима параметара морске воде које је урадио которски Институт за биологију мора, имала је квалитет ниже класе, К2.