Полиција је координацији са Специјалним државним тужилаштвом реализовали предмет „Мањифико'' и на тај начин прекинули међународни ланац кријумчарења кокаина из Колумбије у Црну Гору.

Кривичним пријавама је обухваћено укупно 11 лица од којих је ухапшено осам, а полиција сумња да се криминална организација чији чланови су ухапшени у Тивту и Херцег Новом, дужи временски период бавила међународним кријумчарењем кокаина.

- Кривичне пријаве су поднете против укупно 11 лица због основане сумње да су починила кривично дело стварање криминалне организације и кривично дело неовлашћена производња, држање и стављање у промет опојних дрога.

Због сумње да су починили наведена кривична дела ухапшени су С.П, М.П, Т.П, Ђ.П, М.П, Р.С. и Б.Б, сва лица из Тивта, В.П. из Подгорице, док се за Д.Ђ. и Б.М. и још два лица интензивно траг. Приликом претерса 11 локација у Тивту и Херцег Новом полицијски службеници су пронашли и одузели предмете за које се сумња да потичу из наведених кривичних дела.

Прочитајте још - Заплењена дрога, дилер иза решетака (ФОТО)

Претресима су пронађени и одузети кокаин, вага за прецизно мерење, већа количина новца, путничка моторна возила високе класе, оружје и муниција као и скупоцени предмети за које се сумња да су прибављени нелегално стеченим новцем.

Криминалистичка обрада упућује на сумњу да су припадници ове криминалне организације вршећи кривична дела стекли велику имовинску корист коју су,како се сумња, покушали прањем новца да убаце у легалне финансијске токове, саопштено је у четвртак из Управа полиције.