ПОДГОРИЦА - Специјална тужитељка Лидија Вукчевић, у среду нешто пре 20 сати одредила је тужилачко задржавање српском држављанину Дејану Секулићу из Земуна, иначе куму одбеглог председника Аталс групе. Да је Секулићу, након саслушања, одређено задржавање „Новостима“ је потврдио његов адвокат Здравко Ђукановић.


"Он се сумњичи за два кривична дела и то то злоупотреба положаја у привредном пословању и злоупотебу овлашћења у привреди, казао је Ђукановић који због тајности поступка није могао саопштити више детаља.

Његов клијент је у својству сведока изјаву дао јуче пред припадницима специјалног полицијског оделења али и пред тужитељком Вукчевић. Адвокат Ђукановић саопштио нам је шта је то истражитеље јуче занимало.

"Он је саслушан на околности веза, контаката са Душком Кнежевићем, да ли га контактира, како га контактира, да ли је евентуално имао неке положаје у неким његовим предузећима привредним субјектима и на оконости једног дела који се односи на финансијску истрагу. Рекао је да се чује са Душком, да су они пријатељи, да су кумови, да се познају 30 година са студија, ништа незаконито ту није уврђено. Та саслушања су иначе трајала укупно готово 5 сати, казао је адвокат Ђукановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Ухапшен кум Душка Кнежевића

Он је објаснио да је са својим клијентом у уторак ујутро дошао летом из Београда и да ништа није указивало да ће од сведока постати осумњичени.

Ђукановић понавља да хапшење представља терор од стране главног специјалног тужиоца Миливоја Катнића.

"Моје је увјерење да је поступање СДТ-а у значајној мери прешло домен законитог, да се врши велики притисак да се онемогући пословање било ког предузећа, да се заструшују пословни партнери, сва лица која су на био који начин била, јесу или намеравању да буду у вези са Душком Кнежевићем, не у некој мистичној вези него у оној вези која подразумијева уобичајено и нормално привредно пословање.

До сада је неколико лица приведено која су блиска Душка Кнежевићу. Знате како, држава може све, она има механизам да лиши слободе било које лице али овакво поступање државних органа, пре свега СДТ-а јесте прешло јучерашњим поступком у један отворени терор, додао је адвокат Ђукановић.