Албанци су кључни фактор евроатлантске будућности Црне Горе, сагласили су се данас у Тирани председник Албаније Иљир Мета и председник црногорске општине Тузи Ник Ђелошај.

Албанци у Црној Гори и даље ће бити кључни фактор евроатлантске и европске будућности овог пријатељског и важног партнера за мир и стабилност у региону, саопштено је након разговора Мете и Ђелошаја.

Мета је, како се наводи, Ђелошају пожелео успех на позицији председника општине Тузи, коју чини већинско албанско становништво.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Albanski funkcioneri složni: Stvorili smo nezavisnu Crnu Goru, sad ćemo isticati zastavu Albanaca!

Он је, како је пренела приштинска Коха, нагласио да победа Ђелошаја на последњим локалним изборима у тој општини, није само прилика за унапређење локалне власти, већ и за показивање лидерских вештина Албанаца кроз сарадњу и суживот с Црногорцима и са свим осталим етничким групама.

Шеф албанске државе похвалио је изванредне традиционалне односе Албаније и Црне Горе као узор за цели регион изразио уверење да ће Албанци у Црној Гори и даље бити кључни фактор иевроатлантске и европске будућности те, како је навео, пријатељске земље и важан партнер за мир и стабилност у региону.