ГРАДСКА библиотека у Херцег Новом је била домаћин промоције дела проф. др Милана Р. Милановића под насловом "Економски биографски времеплов: календар економских великана".

Реч је о јединственој публикацији из области економске литературе на нашим просторима, у којој је сакупљено чак 365 биографија познатих српских, југословенских и светских економиста и економских практичара.

Припремајући ову, као и све раније објављене књиге, професор Милановић чува завичајне стазе и путеве, традицију и садашњост завичајних новских, бокељских, херцеговачких и црногорских, али и југословенских, европских и светских простора на којима су његови јунаци бележили значајне успехе. Све у складу с мишљу - чувајмо оно што нас је сачувало!


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Витезови из више од 20 држава у Манасији од 23. до 25. августа

Времеплов, наглашава аутор, обухвата укупан досадашњи развој економске мисли, из различитих епоха, а као почетни приступ и критеријум избора истиче принцип да је обрадио биографије само оних економиста који више нису међу живима - "само оних који су већ отпловили на другу обалу"!

А, међу корицама су и биографије неколико значајних личности из Херцег Новог, Боке и Црне Горе, док времеплов отвара "животопис" Жарка Булајића, политичког радника, али и теоретичара економије социјализма, премијера и професора универзитета који је живео у Херцег Новом, из којег су и оснивач "Југооцеаније" Саво Старовић.