Шефица Специјалног тужилаштва у Северној Македонији Катица Јанева након испитивања у скопском тужилаштву у случају "Рекет" рекла је да не осећа кривицу и да је она за сада сведок о том случају, преноси портал а1он.

"Мој телефон није био форматиран, а не знам да ли ће се истрага проширити. Ја не осечам кривицу, биће суђење и имаћете могућност да видите како се одвија", рекла је новинарима Јанева испред скопског тужилаштва.

На питање зашто је током испитивања у тужилаштву била са адвокатом, шефица Специјалног тужилаштва одговорила је да свако има право на правне консултације.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Настављено саслушање осумњичених, сутра сведочи специјална тужитељка

Јанева није дала додатне одговоре на питања, нити је рекла да ли зна где се налази новац који је изнуђен од бизнисмена Јордана Камчева.

На оптужбе тужиоца Лиле Стефанове, која је изјавила да је Јанева тражила затварање предмета "Поштанка банка" под условом да осумњичени врате новац, али да не буду оптужени, Јанева је рекла да ће временом објаснити и тај случај.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ИСПЛИВАЛИ ПОВЕРЉИВИ МЕЈЛОВИ ГРАБАР-КИТАРОВИЋ: Јој, Мате, да ли је требало то да урадимо; Радељић демантује: Текст је подметнут

Глас Јаневе чује се у једном од разговора између оптуженог Бојана Јовановског - Бокија 13 и бизнисмена Јордана Камчева. Она се, наиме, у том разговору обрача Камчеву речима:"не брини, све ће бити ок".

Јовановски и Зоран Милевски за сада су једини оптужени у случају "Рекет" за изнуду више од милион евра од бизнисмена Камчева у замену за ослобађање од притвора, а то решење би, иначе, морала да потпише Јанева.