Најава министра културе Црне Горе да ће поднети пријаву против организатора скупа у месту Тргаја недлако од Тузи, због истицања албанске заставе без знамења Црне Горе, што црногорски Албанци редовно и "нормално" чине, изазвало је бес код политичких представника албанске мањине у Црној Гори, који су на скупу дочекали косместког сепаратист И лидера покрета "Самоопредељење", иначе посланика скупштине такозваног Косова.

-Албански форум неће дозволити кажњавање грађана Малесије, нити упоређивање културног скупа на обали Цијевне, на коме се само певало, играло и славило, са скуповима на којима се позива на мржњу, уз шовинистичке поруке, не само према Црној Гори, него и другим суседним државама. саопштили су из тог политичког савеза. Ппотребно је да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти "где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца", саопштено је после најаве Бпгдановића о пријави.

-Поштовани министре Богдановићу, Ви као министар, и културе Албанаца у Црној Гори, требало би да знате да истакнута застава на поменутом скупу није само застава Албаније, него национална застава свих Албанаца, где год живе, то јест застава коју нам је у аманет оставио највећи албански национални јунак, Ђерђ Кастриоти-Скендербег, иначе и ујак Ивана Црнојевића. Господине министре, такође би требало да знате, да организатори традиционалног скупа су грађани Малесије и наша дијаспора, која је заједно са суграђанима албанске националне заједнице у Црној Гори, као аутохтон народ, дала пуну подршку обнови црногорске независности 2006. године, и свим евро-атланским интеграционим процесима Црне Горе, и у тим процесима та застава није сметала, а Ви је данас упоређујете са неким другим заставама и скуповима", наводи се у саопштењу Албанског форума.

Прочитајте још: ПОСЛЕ ИНЦИДЕНТА У ТУЗИМА: Пријава због албанске заставе

-За Албанце, Ваша пријава ништа не значи него сте сами себи оставили љагу Вашим деловањем! Али, свакако да додамо да је потребно да се на нивоу свих националних партија размотри даље учешће у власти где стоји министар који има један овакав став према културним активностима Албанаца, на којима неизоставно се вијори и вијориће се застава Албанаца - порученоје не само министру Богдановићу већ целом црногорском врху од политичких представника Албанаца у Црној Гори.

Очигледно, неки рачуни долазе на наплату...