-СВЕТОСТЕФАНСКИ сабор је упутио једну претећу, противуставну поруку, уперену против уставног поретка ове земље, поруку упућену властима, у случају да буде усвојен Закон о слободи вероисповјести који би требало да се нађе на дневном реду током јесењег заседања Скупштине, да ће се организовати нови Сабор, такозвани црквено-народни чији ће циљеви бити уперени управо против државног јединства. На начин да ће бити донесена одлука којом треба да се простор Боке, некадашње аустроугарске територије, прогласи као део територије који није унутар Црне Горе. Порука је веома опасна и да би власт требало да реагује, каже Стево Вучинић из такозване ЦПЦ, регистроване у полицијској станици на Цетињу.

Прочитајте још: У Савини потврђен став Тројичинданског сабора: На трагу својих предака, бранићемо своје гробове и српске светиње!


-Управо зато што је процес дезинтеграције територијалне, која на неки начин промовише СПЦ у Црној Гори, узела толико маха да се то "уцепило у масама" и врши једну врсту политичког притиска који је страшно опасан за државно и национално јединство и може да изазове тешке и опасне последице у будућности. Зато у сваком случају, власти ове земље морају озбиљно да упуте поруку СПЦ и да је спрече да се бави таквом врстом делатности и да директно ради против уставног поретка и јединства државног и националног, казао је Вучинић, после Светостефанског сабора у манастиру Савина у Херцег Новом.