КАО и прошле године, званична Подгорица и овог августа имала је представника на прослави злочиначке акције "Олуја" у Книну. Српски министар одбране Александар Вулин је навео да је "интересантно" што Мило Ђукановић другу годину заредом шаље официре у Хрватску на "прославу 'Олује'" и додаје да је пораз Црне Горе што суштину своје политике налазе у антисрпству.

- Да ли је могуће да је разлог њиховог постојања - антисрпство. На крају ће подићи споменик Секули Дрљевићу који је био црногорски усташа - указује Вулин.

Прочитајте још - ЦРНА ГОРА НА НОГАМА: Опет шаљу представника на "прославу Олује", јавност узнемирена

Из Демократског фронта поручили су да традиционална Црна Гора осуђује злочиначку "Олују", а да наследници "црногорских усташа" шаљу представника у Книн:

- Режим у Црној Гори на примеру "Олује" показује своје издајничко лице. Уместо осуде овог стравичног злочина, црногорска власт поново шаље свог представника у Книн, да учествује у усташком пиру и прославља највеће етничко чишћење у Европи након Другог светског рата. Тиме су пљунули на сваку жртву из Црне Горе која је настрадала од стране хрватске војске и паравојске, на мученике из "Лоре" који су убијани на најмонструознији начин. Тај који је присуствовао обележавању "Олује" не представља Црну Гору, већ само марионетски, издајнички режим Мила Ђукановића - поручили су из ДФ-а.

Удружење бораца ратова од 1990. године Црне Горе у саопштењу изражава солидарност са прогнаним српским народом из бивше Републике Српске Крајине и "клања се сенима побијених крајишких цивила и палих бораца и добровољаца из Црне Горе".