ХРВАТСКА и Балкан су и даље у шоку након стравичног масакра који је у Загребу починио Игор Нађ, када је убио шесторо људи - своју вереницу, њеног сина, сестру, родитеље и сестриног дечка. Беба од два месеца, коју је једину поштедио помахнитали убица, неоповређена је, али се нико од ближе родбине није јавио Дому за незбринуту децу где је дечак смештен, нити се интересовао за њега.

Прочитајте још: ПОТРЕСНА СЦЕНА НА МЕСТУ МАСАКРА А ШКОЛСКА ТОРБА ТЕРА СУЗЕ НА ОЧИ: Игоре, шта ти је дете скривило

Полицајци су одмах по доласку на место злочина назвали Центар за социјални рад чији су запослени дошли по дечака, сина Игора Нађа (36) и Маје Тојагић (35), те га сместили у дом за незбринуту децу у Назоровој улици у Загребу.

- Немам информацију да ли се неко од шире породице дечака интересовао о њему јер нас нико није звао - рекла је Јасна Келава-Ћурковић, директорка Дечјег дома.

Прочитајте још: ОТАЦ НАЈМЛАЂЕ ЖРТВЕ ОЧАЈАН: Убио ми је сина, враћам се у Хрватску

- Тек треба утврдити који је центар за социјални рад надлежан за дечака, а то зависи од тога где је за њега пријављено пребивалиште. Дечак је доброг општег стања - додала је директорка.

Незапамћени злочин оставио је двоипомесечног дечака без оца, мајке, баке и деде, тетке... Најближа родбина коју сад има су мајка Игора Нађа, која живи у Брезовици, те њен бивши супруг, отац Игора Нађа, који је у Шведској.

Породични закон у члану 116. уређује питање старатељства у случају смрти оба родитеља.

“У случају смрти оба родитеља, Центар за социјални рад преузеће дете. Родитељ може за живота у опоруци (...) именовати особу за коју сматра да би се у случају његове смрти најбоље старала о детету. Кад се у случају смрти родитеља именује старатељ, узима се у обзир воља родитеља, осим ако ако то није у складу с дететовом добробити".

(24sata.hr)