Опозициони црногорски Демократски фронт (ДФ) осудио је сарадњу Демократске Црне Горе (ДЦГ) са владајућом Демократском партијом социјалиста (ДПС) на тему изборног законодавства у тој држави, поручивши Демократама да због тога "више нису опозиција".


"Сарадњу Демократске партије социјалиста и Демократске Црне Горе осудио је сваки релевантни опозициони чинилац и нема заваравања да Демократе више нису опозиција", наводи се у саопштењу ДФ, а преносе подгоричке Вијести.

ДФ оцењује да је "договором" ДПС и Демократа урушена идеја о техничкој влади која би требало да припреми изборе у тој земљи, а која је плод договора читаве црногорске опозиције и представника покрета "Одупри се - 97000", у оквиру тзв. Споразума о будућности.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ДЕМОКРАТСКИ ФРОНТ ПОСЛЕ АФЕРЕ "КОВЕРАТ" ПОДНОСИ КРИВИЧНЕ ПРИЈАВЕ: На удару Стијеповић, Кнежевић, Катнић и Ђукановић (ВИДЕО)


Скупштина Црне Горе усвојила је у среду одлуку о образовању Одбора за реформу изборног законодавства, након што су посланици владајуће коалиције предали амандмане сличне онима које је раније упутила Демократска Црна Гора.