ЗАГРЕБ

ОД СТАЛНОГ ДОПИСНИКА


ТАКСИСТА Игор Нађ (36), који је у четвртак увече, око 21.30 у загребачком насељу Кајзерица убио шест особа, неколико сати после монстроузног злочина извршио је самоубиство. Он је после крвавог пира побегао, да би га полиција лоцирала у Брезовици, двадесетак километара од места где се све одиграло. Полиција је изјавила да је приликом хапшења Нађ извршио самоубиство.

Игор Нађ, који је у Загреб дошао из Вуковара, убио је ватреним оружјем за које није имао дозволу, Мају Тојагић (34) са којом је био верен, њеног десетогодишњег сина из претходне везе, сестру Јосипу, родитеље Драгомира и Фиљку, и Давора Паушака који је био у вези са Мајином сестром Јосипом.

Прочитајте још - МАСАКР У ЗАГРЕБУ: Убио бившу жену, њеног партнера и четворо деце

Убица је једино поштедео тромесечну бебу коју је имао са Мајом. Беба је смештена у дом за незбринуту децу.

Полиција верује да је мотив овог незапамћеног злочина љубомора.

- Породица Тојагић је била мирна породица, са којом никада није било проблема - кажу суседи из насеља.

И најискуснији припадници криминалистичке полиције били су шокирани када су ушли у кућу Тојагића, где су се појавили после позива из комшилука, рекавши да тако нешто нису никада видели. Кућа је била у нереду, ствари побацане, а посвуда крв и изрешетана мртва тела.

Одмах је организована велика потера, а када је убица пронађен и од њега тражено да се преда, Нађ је извршио самоубиство. Крај њега је пронађено оружје којим је починио шестоструко убиство.

Хрватска полиција наводи да Нађ никада није био пријављен за насиље у породици и да није постојало било шта што би указивало на то да би се овакав масакр у породичној кући могао да се догоди.

Убијене Маја и Јосипа Тојагић

Међутим, медији су у петак по подне известили да је Нађ дан раније наговестио шта би могао да уради. Наиме, он је у кафићу у Загребу, у којем је провео више сати уз неколико пића, седео са неколико пријатеља, и један од њих је, наводно, чуо како је оном другом казао: "Сада ме видиш последњи пут".

Пре неколико месеци Игор Нађ је регистровао фирму "Јури, жури" и радио као таксиста, а познаници кажу да је продавао дрогу и увек био на рубу закона.

У полицијску картотеку ушао је само једном, због ремећења јавног реда пре три године, али његов пријатељ каже да је и пре имао сукобе са породицом Тојагић. Са убијеном Мајом, за коју кажу да је била повучена девојка која је на друштвене мреже радо стављала своје и Игорове слике, био је однедавно верен.

На Мајином "Фејсбуку" је пуно заједничких фотографија са Игором, а чини се да оне најраније потичу из лета 2017. године.

Остаје и питање како је дошао у посед оружја и муниције којим је извршио најгори породични злочин у последњих 20 година у Хрватској.

Кућа у којој се убиство одиграло

РОДИТЕЉИ ГА НАПУСТИЛИ

ЗНА се да је породица Нађ напустила Вуковар деведесетих година и да су после тога родитељи напустили двојицу синова, међу којима је био и Игор. Његов брат се у међувремену вратио у мало место крај Вуковара, Петровац, а Игор је остао у Загребу. Од тада је живео сам, сналазећи се на све могуће начине да преживи, а трговање дрогом био је један њих.