У Бечићима, код Будве, догодио се велики еколошки инцидент када је отказала пумпа на постројењу за отпадне воде WTE на самој плажи испред хотела Иберостар Белви, пренеле су подгоричке Вијести.


Из управе хотела за тај лист кажу да је више од хиљаду и по гостију практично затворено и није им дозвољено да иду ка плажи, одакле се шири несносан мирис.


Они су најавили са ће поднети тужбу против WTE и тражити одштету због инцидента јер су, како кажу, њима тур оператори Некерман, ТУИ и Томас Кук најавили тужбе зног негодовања гостију.


Хотелска компанија и њено особље су на ногама, док фекалије пливају стазом, улазе у бар на плажи, а потоци се сливају на плажу, наводе Вијести.


На плажу су јуче стигле екипе Водовода и Комуналног, а био је ангажован и багер.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: СЕЗОНА У ЦРНОЈ ГОРИ: Геополитика одложила шпиц?


Иако су службеници немачке компаније WТЕ, која управља постројењем, навели да је све у реду, технички директор Иберостар Белви Петко Ðого је рекао да се тек када су отворили постројење видело да је дошло до зачепљења.


У питању је непоузадан систем јер су се практично све отпадне воде које је пумпа требало да усмери ка главном постројењу у Вјештици излиле на два шахта испред нашег и суседног хотела Монтенегро”, додао је Ђого.


Иако се очекивало да је проблем решен, јуче око 16 часова поново је дошло до изливања.


Фекалије су почеле да се изливају у недељу увече, а то је трајало током целе ноћи, да би се велико изливање догодило у јуче 11 часова. Управа WTE само каже да им компјутеру говори да је све у реду, а на терену се догађа прави хаос”, казао је Ђого.


Фото Вијести.ме (Вук Лајовић)


Фото пинк.рс