ЗА Никшићанином Дејаном Ровчанином, којег Специјално тужилаштво Црне Горе терети да је био један од организатора покушаја шверца 50 килограма кокаина војним бродом "Јадран", расписана је црвена Интерполова потерница.

Осим њега, и српски држављанин Владимир Рачић из Крагујевца терети се да је био на челу криминалне групе, али је он такође недоступан црногорским властима. На списку осумњичених нашли су се подофицир Војске Црне Горе Душко Раденовић, старији водник Милош Кулић и Тивчанин Радомир Остојић.

Након хапшења свима је одређено задржавање, а осумњичени Милош Кулић, суочен са озбиљношћу оптужби, одлучио је да истражитељима исприча сазнања и своју улогу у шверцу дроге на броду "Јадран". Њему је након тога додељен статус сведока сарадника. Недавно је истрага проширена и на Војина Ступара, који оперативно важи за члана криминалне которске групе "кавачани". Ступар је зет Игора Божовића, који је десна рука Слободану Кашћелану и Радоју Звицеру. До Ступаровог имена истражитељи су дошли на основу многобројних доказа међу којима су и разговори прибављени мерама тајног надзора.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: НЕВЕРОВАТАН ПОКУШАЈ ШВЕРЦА: У утроби "Јадрана" 50 килограма кокаина

Према до сада прикупљеним доказима, Ровчанин и Рачић су током прошле године на територији Црне Горе и других држава организовали криминалну организацију, а потом су лично и преко других припадника врбовали особе које су прихватиле чланство ради стицања незаконите добити и моћи.

Према наводима из истраге, подофицир Раденовић и водник Кулић били су задужени за преузимање 56 пакета са 60 килограма кокаина. Пошиљку са дрогом су преузели два дана пре хапшења и исте вечери утоварили на брод "Јадран".

САРАДНИК ШАРИЋА

ВЛАДИМИР Рачић слови за једног од најближих сарадника Дарка Шарића, којег су српске власти осудиле на 15 година затвора због шверца кокаина.