Влада Северне Македоније је отказала састанак лидера највећих политичких странака у тој земљи након, како се наводи, неуспшне оранизације.


Македонска влада је саопштила да не прихвата ултиматуме неодговорног партијског председника ВМРО-ДПМНЕ Христијана Мицкоског, који, истиче се, заштиту криминала и залагања за блокаде и изолације ставља испред државних интереса и напретка земље.

"Председник Владе Северне Македоније Зоран Заев 15. јула јавно и уз позивнице је позвао председнике ВМРО-ДПМНЕ, ДУИ и Алијансе за Албанце на састанак у циљу уједињења доприноса у заокруживању реформских процеса у правосуђу, изборном закону, као и спровођењу пописа, као тема од посебног значаја за грађане и нашу земљу уочи европских интеграција и одлуке о почетку преговора за учлањење у ЕУ", истиче се у саопштењу македонске владе, а преноси А1он.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Заев започео кадровске промене у редовима своје странке

Премијер Заев, додаје се, овом иницијативом је показао спремност да се прихвате сугестије и предлози по овим питањима, како би били део програмских активности владе.

Лидер опозиционе ВМРО-ДПМНЕ у тој земљи Христијан Мицкоски је одбио да присуствује на лидерском састанку заједно са премијером Зораном Заевим, лидером ДУИ Алијем Ахметијем и лидером Алијансе за Албанце Зијадином Селом, истакавши да присуство на таквом састанку је без сврхе, уколико се не разговара и о превременим парламентарним изборима у тој држави.