МИРНА Никчевић, донедавно прва саветница амбасадора Црне Горе у Анкари, повучена је са те функције и враћена у земљу, након скандалозних порука на свом фејсбук-профилу у којима се на најпогрднији начин обраћала српском народу у Црној Гори и СПЦ. Будимир Алексић, посланик ДФ, поставио је у Скупштини Црне Горе питање Министарству вањских послова да ли запослени у дипломатско-конзуларним представништвима ЦГ похађају курсеве и семинаре на којима су предавачи и припадници неких хрватских десничарских организација?

- Запослени у дипломатско-конзуларним представништвима могу присуствовати скупу на којем говоре и представници десничарских организација, уколико се оцени да је то потребно - казао је Зоран Јанковић, из ресорног министарства.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ. Радницима водовода закидали плате

Уследила је реакција Алексића, који је изјавио да су хрватски десничари "регрутовали" Мирну да пожели да примени исти рецепт који су спровеле усташе у НДХ, конкретно у цркви у Глини августа 1941. када су спалили 1.400 Срба, порушили храм на чијим темељима је након злочиначке "Олује" подигнут Хрватски дом културе!

- Став Мирне Никчевић да српске цркве и у њима Србе треба спаљивати преписани је програм из НДХ - категорично тврди Алексић. - Она се није одрекла овакве изјаве. Јесте уследила осуда МВП, али она и даље стоји тврдо на том становишту и гласно поручује: "Ја имам Милову подршку. Само нек нам је он жив и здрав." И овакви умови иду у црногорску дипломатију.