Митрополит црногорско-приморски одбио је позив председника Црне Горе да присуствује пријему поводом обележавања Дана државности - 13.јула.

- Благодарећи вам на позиву на пријем поводом обележавања великог и значајног датума за нашу земљу – дана међународног признања Књажевине Црне Горе и општенародног устанка против нацифашизма - 13.јула. Честитамо вам празник, желећи да Бог укрепи наш народ и благослови Црну Гору да сви заједно истрајемо на путу којим су ишли књаз Никола, који се изборио за међународно признање независности борбом против вековног окупатора и устаници који су се подигли против нацифашистичке идеологије зла и страдања. Жао нам је да не можемо лично да присуствујемо пријему, из вама добро познатих разлога - поручио је митрополит Амфилохије, а саопштава Служба за односе са јавношћу председника државе.

Прочитајте још: ЦРНА ГОРА ДОЧЕКУЈЕ ДАН ДРЖАВНОСТИ: Земља притиснута задужењем, аферама и дубоким поделама

На пријему поред званица из политичког, друштвеног, културног и спортског живота Црне Горе, дошле су и званице из дипломатског кора, страних амбасада, на пријему код Ђукановића појавио се и распоп Мираш Дедеић, који је анатемисан од Васељенског патријарха Вартоломеја.