Сабрала се српска младост Црне Горе из политичких, културних и друштвених институција да искаже пијетет према свим цивилним жртвама ратова деведесетих година у рату који је беснио на простору бивше Југославије.

Они су положили венце у спомен парку на Побрежју у Подгорици на исти дан када то учинили сународници у Републици Српској вршећи помен жртвама у Братунцу.

-У петак, 12. јула су на овом истом месту то урадили припадници бошњачког народа, на начин на који они мисле да то треба. Ми, имајући у виду да су многи наши сународници били међу жртвама тога рата, нисмо желели да истичемо неки појединачни случај страдања цивила и да на тај начин уђемо у ситуацију да неке жртве чинимо значајнијим од других и да неке заборавимо и да поменемо, казао је Марко Ковачевић (Нова српска демократија), истичући да овај догађај и датум страдања не сме имати идеолошке примесе јер су све жртве једнаке и исте за све.

Прочитајте још - МИЛО МРАШУ ОТВАРА ВРАТА: Најавио „обнову“ тзв. ЦПЦ и уклањање цркве на Румији и крстионце на Михољској превлаци

-Ми схватамо да је свакоме сопствена бол најзначајнија и највећа, па тако у односу на то да ли су жртве припадници нашег народа, наши познаници, пријатељи, рођаци, у тој мери су значајније и више нас боле него друге жртве. Али исто тако, то нас обавезује да имамо савест према другој страни, јер су све жртве у својој патњи једнаке, подсетио је Ковачевић.