НИ после три године нема ни трага од младог Петровчанина Немање Медина. Дирљивим писмом се у понедељак медијима обратила његова породица питајући се има ли наде да ће једног дана Немања угледати своју кћерку.

- Три године су прошле од када је нестао Немања Медин. Има ли наде да ће се неке вечери појавити у свом дому и први пут угледати и загрлити своју кћерку Лану? Ми и даље верујемо да има, јер нада последња умире - наводи се у писму, које је породица Медин доставила медијима.

Сви који читају ове редове, додају они, претпостављају у каквом су стању провели ове три године.

- Најчешће су нас храбрили да истрајемо и хвала им на томе. А наша борба се наставља, и то у првом реду борба за истину која је спора и тешка, али достижна. Посебно нас храбри то што у њој нисмо сами. На крају морамо рећи да се вероватно могло и више урадити и постићи на утврђивању истине, али то и даље очекујемо, овог пута од жалбеног суда - додају они.

Прочитајте још - СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО НЕМАЊЕ МЕДИНА: Пресуда крајем марта

Занимало их је да ли су тужилаштво и полиција ставили тачку на овај случај, али и када су и коју последњу радњу предузели у циљу расветљавања дела и проналажења младог Петровчанина. Из полиције нам нису одговорили док је из Тужилаштва стигао одговор да су се жалили на одлуку, којом су Владимир Улама и сада покојни Дарко Мијовић ослобођени од оптужбе да су на подмукао начин убили Медина.

ПРВИ ТРАГ ЈАБУКОВ ДО

НЕМАЊА Медин је нестао 8. јула 2016. године око 17 сати и 30 минута, након што је из Петровца кренуо у правцу Вирпазара. Три дана касније Милош Медин, који је са полицијом трагао за несталим братом, у месту Јабуков До пронашао је први траг - иностране таблице, за које је знао да припадају Немањи.

На савијеној таблици био је видљив траг крви. Вештачењем је утврђено да је то крв Немање Медина. Тужилаштво је након кратке истраге, иако тело младог Петровчанина ни до данас није пронађено, закључило да је он убијен и за његово убиство оптужило Владимира Уламу и сада покојног Дарка Мијовића.

Прочитајте још - ПОТРАГА ЗА НЕМАЊОМ МЕДИНОМ: Црна патика нови траг

ОСЛОБОЂЕНИ ОПТУЖНИЦЕ

ОПТУЖНИЦА је подигнута тада и против сада покојног Богдана Милића и то због прикривања злочина. Према оптужници, Мијовић и Улама су 8. јула 2016. намамили Медина да дође у Вирпазар ради купопродаје оружја, а затим су од њега захтевали да уради нешто што је он одбио. У оптужници пише и да су га они истог дана повредили, стрпали у гепек "мегана", одвезли на непознато место, убили га на засада непознат начин и сакрили његово тело. Потом су, пише у оптужници, од које су ослобођени, запалили његов "меган" поред пута Вирпазар - Ријека Црнојевића.