Због штрајка чистачица на аеродрому у Сплиту који траје већ пет дана, шефови аеродромских служби морали су да чисте терминале и тоалете у тој ваздушној луци.


Скоро 80 одсто чистачица штрајкује од прошлог уторка, тражећи плате веће од 3.000 куна (око 48.000 динара) због чега су улази на терминале, паркинг и тоалети у страшно лошем стању, пише Слободна Далмација.


"Ситуација је страшна. Заудара у згради, а тоалети су у грозном стању. Није било друге него да особље почисти барем део смећа у путничкој згради", рекла је једна од запослених.


Кроз аеродром у Сплиту у суботу је прошло рекордних 29.000 путника, док се данас очекује промет од око 24.000.


У сплитском аеродрому потврдили су да је штрајк готово већине чистачица, очекивано узроковао проблем нечистоће у путничком терминалу и површинама које су у склопу аеродрома, тако да су запослени, уз свој посао, морали да се организују између себе како би почистити за хиљадама путника.


ПРОЧИТАЈТЕ И: Линта: Наставља се ширење мржње против Срба


"Чистимо колико можемо и одржавамо ред", рекао је Мате Мелван, вођа Службе прихвата и отпреме на сплитском аеродрому и додао да Управа већ дуже време преговара са компанијом која је уговорни пружатељ услуга чишћења и траже решења за овај проблем.