Которанин Војин Ступар, наводни вођа кавачког клана ухапшен је јуче, саопштено је из врха Управе полиције, преносе "Вијести".


Војин Ступар се сумњичи за стварање криминалне организације, неовлашћено држање и стављање у промет опојних дрога и недозвољено држање оружја.


Претресом Ступареве куће полиција је пронашла панцир, мобилне картице, два телефона и новац. У истој акцији полиција је претресла стан наводног шефа групе Слободана Кашћелана који је месецима у истражном затвору.


Ступар, зет Игора Божовића који важи за једног од вођа кавачког клана, јавности је познат након што је, наводно, 2016. године на њега пуцао Јован Вукотић.


ПРОЧИТАЈТЕ И: "Кавчани" побегли у Београд


Према тужилачким документима, Јован Вукотић у друштву са Милићем Мињом Шаковићем и Игором Дедовићем, 27. марта 2016. године су у которском насељу Раките, аутомобилом марке БМW препречили су пут "цитроену Ц3" у ком су били Ступар и Радоњић и покушали да их убију. Пиштољ је навондо први потегао и запуцао Јован Вукотић.


Из возила је, како се сумња, изашао Вукотић и из пиштоља марке "шкорпион" са пригушивачем. Испалио је више хитаца у правцу оштећеног Радоњић Милоша, који се налазио на месту сувозача у возилу марке "циторен Ц3", након чега су, у тренутку када су оштећени Милош Радоњић и Војин Ступар изашли из возила и кренули да беже, из возила изашли Дедовић и Шаковић, који су држали пиштоље, након чега су сва тројица испалили више пројектила у правцу Ступара и Радоњића, наведено је у судским документима.