Како је саопштила Управа полиције у Плаву и Рожајама пронађено је и заплењено 15 комада оружја, већа количина муниције и експлозивне материје. Извршени су претреси кућа и станова на локацијама које користе пет лица. Против две особе је поднета кривична пријава.

У Плаву је претресом две породичне кућа и објеката које користе И. Ј. и О. М. из Плава, код И. Ј. пронађено и одузето седам комада оружја – пет пушака и два пиштоља, од којих су два била у илегалном поседу, као и 301 комад пушчане и пиштољске муниције. Претресом куће и помоћних објеката О.М. пронађен је и одузет пиштољ у илегалном поседу.

- О оба догађаја је обавештен државни тужилац у ОДТ у Плаву који се изјаснио да се у оба случаја ради о кривичном делу недозвољено држање оружја и експлозивних материја, те су стога против ова два лица надлежним тужиоцима поднете кривичне пријаве, саопштила је Управа полиције, чији су службеници у Никшићу извршили претресе три локације – станова и других просторија које користе три лица, М.З, Д.К. и М.Ђ. из Никшића.

- Претресом стана и других просторија М. З. пронађени су и одузети две пушке, пиштољ и 17 комада муниције, док су претресом стана и других просторија које корист Д. К. пронађени и одузети три пушке, 113 комада муниције, 25 електричних детонаторских каписли, осам оквира од аутоматске пушке и тромблонски наставак. Претресом стана и других просторија М. Ђ. пронађени су и одузети пиштољ, два пушчана метка и два противавионска метка. О догађајима је обавештен државни тужилац у ОДТ у Никшићу. Одузети оружје, муниција и експлозивне материје биће упућени у Форензички центар ради вештачења, након чега следи процесуирање лица, кажу из полиције.