Скопље од сталног дописника „Новости“

Премијер Републике Северне Македоније (РСМ) Зоран Заев, у недељу је потврдио да ће Собрању (скупштини) доставити предлог за избор нових министара у реконструисаном саставу Владе, у којој ће он преузети и руковођење ресором финансија.

Заев је током посете Валандову, на крајњем југу земље, изјавио да очекује избор у Собрању Трајана Димковског за новог министра пољопривреде, Насера Нурединија за министра животне средине и просторног планирања, Хуснија Исмаилија за министра културе, Горана Милевског за шефа ресора локалне самоуправе, Садуле Дуракија за министра новог министарства за политички систем и односе међу заједницама.

Прочитајте још: Заев започео кадровске промене у редовима своје странке

Он је потврдио да ће уз функцију премијера, „у одређеном периоду“, лично преузети и обавезе министра финансија. Није искључио могућност, да лично руководи државном касом до наредних парламентарних избора.

- Обавезу министра финансија, поред премијерске функције вршићу – одређен период. (Драган) Тевдовски (досадашњи министар финансија), радиће око мене, као саветник. Предстоје храбре одлуке од којих ће корист имаат сви грађани, рекао је Заев.