Помоћник директора Управе полиције Никола Јањушевић је потписао Протокол о сарадњи током летње туристичке сезоне са директором Дирекције полиције Министарства унутрашњих послова Републике Србије Владимиром Ребићем, на основу којег ће, као и претходних година, колеге из Србије боравити радно на Црнигорском приморју током летњих мјесеци, саопштено је из Управе полуције Црне Горе.


- Како је то предвиђено Протоколом, и ове године, осме заредом, полицијски службеници из Републике Србије ће бити упућени на рад у Црну Гору током наредних летњих месеци, где ће на приморју заједно са црногорском полицијом радити на превенцији и сузбијању криминала. Осим Републике Србије, црногорска полиција у циљу остваривања ефикасније међународне полицијске сарадње и ове туристичке сезоне ће угостити полицијске службенике из Италије, Хрватске, Албаније, Северне Македоније а ове године по први пут колеге из Румуније. Они ће током лета бити радно ангажовани на црногорском приморју и са службеницима црногорске полиције.


Службеници Управе полиције Црне Горе ће по истом принципу радно боравити на хрватском приморју, саопштила је црногорскс полиција, која подсећа да је пројекат размене полицијских службеника почео са реализацијом 2012. године "и обухватао је колеге из Хрватске, Србије и Албаније, а 2013. године проширена је сарадња са полицијама Северне Македоније и Италије, док је ове године црногорска полиција потписала Меморандум са Румунијом, па је сардања проширена и са овом државом".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: МУП: Добра сарадња полиција Србије и Црне Горе
- Једино са полицијом Хрватске размена функционише на бази реципроцитета, док из осталих пет земаља полицијски службеници радно бораве на нашем приморју. Досадашња пракса и искуства која се тичу сарадње полиција и размене полицијских службеника ових држава у току туристичке сезоне дали су јако добре резултате како у превенцији, откривању и расветлавању кривичних дела тако и у развоју и јачању квалитетних односа партнерских полицијских служби, кажу из УП Црне Горе.Фото Управа полиције Црне Горе