У СУБОТУ, у Подгорици, у храму Христовог Васкрсења је место сваком верујућем православцу без обзира на политичку и националну припадност, свакоме ко поштује своју традицију и духовност и свакоме коме је стало до очувања православне Црне Горе, саопштио је Владислав Бојовић, председник Општинског одбора Демократске народне партије у Пљевљима. Он подсећа грађане да је власт отворено најавила укидање Православне цркве у Црној Гори и бруталну отимачину њене имовине.

- Не само да је оправдано и одговорно пружити отпор таквом науму и намери, већ смо убеђени да је наша обавеза и дужност како према нашим прецима, тако и према свом потомству, да то не дозволимо - казао је Бојовић.

Прочитајте још - Црногорски режим отима манастире СПЦ

Он сматра да је Српска православна црква у Црној Гори сада више угрожена него што је то икада кроз векове била.

- Због тога ћемо учествовати у великом народном сабору и стаћемо чврсто у одбрану историјске Српске православне цркве у Црној Гори, у одбрану наше Митрополије црногорско-приморске и наших епархија, наших цркава и манастира, у одбрану православне Црне Горе, која је угрожена сада више него што је то икада кроз векове била - казао је Бојовић.