У Вишем државном тужилаштву у Бијелом Пољу, подигнута је оптужница против три дечака узраста од 14 до 16 година, сви ученици ОШ ‘’Радомир Митровић’’ из Берана, за кривична дела силовања, уцене и обљубе над дететом!

Они су у од средине марта, када је афера избила у јавност у ЈУ Центар ‘’Љубовић’’ у  одгорици, а недавно је Апелациони суд Црне Горе потврдио одлуку ванрасправног већа Вишег суда у Бијелом Пољу које је на захтев Вишег тужилаштва у овом граду продужило изречену меру смештаја.

 Против двојице дечака, актера гнусног дела, одустало се од кривичног поступка, јер су у моменту извршења били млађи од 12 година, док је девојчица коју месецима сексуално злостављали и онда је уцењивали експлицитним видео-снимком била стара свега 12 година!

ПРОЧИТАЈТЕ И: СИЛОВАЛИ И УЦЕЊИВАЛИ ДРУГАРИЦУ? Ухапшени ученици због злостављања девојчице

Злостављали су је у згради напуштеног хотела надомак школе. Снимцима са мобилних телефона уцењивали су је да им доноси новац, али и драгоцености из куће које су они потом продавали, а цела ствар је откривена, када је родитељима дјевојчице дојављено да она дечацима у школи предаје накит и новац.