БЕДА и сиромаштво притисли су Пејовиће, Андрију и Жаклину из Никшића, који вапе за помоћ у храни, одећи и обући. Син, ученик другог разреда основне школе, користи инхалаторе, има астму и један бубрег увећан. Исцрпљен је и не радује се као његови вршњаци. Моле за помоћ јер страхују да се здравље детета не погорша. Пејовићи немају свој кров над главом и живе као подстанари у приградском насељу Виталац, у кући Слободана Бановића, који им не наплаћује боравак.

- Да није Слоба, ми бисмо били на голој ледини - прича за "Новости" Жаклина, чији муж успева само повремено да дође до посла и то на уговор, на одређено. - Цркавица коју прима одлази за исплату туђег кредита. Месечна рата је 150 евра! Покушала сам да дођем до било каквог посла, чак сам и дрва за огрев цепала, само да бих сину помогла да се прехрани. Издаје и нас здравље, а помоћи ниоткуда.

У кући у којој живе нема купатила, бојлера, санитарног чвора.

Жаклина купа дете у бањици, одећу пере ручно.

Она је прехрамбени техничар. У Никшић је дошла из Србије, где се удала и заједно са Андријом ковала лепе планове. Нажалост, живот је отишао у другом смеру.

Прочитајте још: Никшић: Кућа пуна болести и немаштине

- Чистим станове и куће, радим све што неко други не би хтео. Невоља ме натерала. Центар за социјални рад је на моју молбу дао 100 евра за лечење детета. Тражила сам помоћ од општине, али узалуд. Захвални смо једној породици из Будве која је нашем сину послала гардеробу, породици из Подгорице од које су нам стигли слаткиши, као и манастирима Острог и Жупа никшићка - додаје Жаклина. - Знамо да нисмо једини којима треба помоћи, али сваког своја мука боли. Била бих срећна мајка када моје дете не би оскудевало и када би било здраво као његови вршњаци.


КОНТАКТ ЗА ПОМОЋ

ОНО што је Пејовићима у овом часу најпотребније су храна, одећа и обућа за сина, као и машина за веш. Црвени крст Никшића два пута годишње има поделу пакета и увек им помогну.

Сви они који су у могућности да уплате новац за помоћ Пејовићима, то могу да учине преко жиро рачуна код Прве банке на број 535-0100200145822 на име Жаклине Пејовић или позивом на њен број 00 382 67-594-135.