Три америчка хеликоптера „ХХ-60 Блек Хоук“ слетети су јутрос на војни аеродром „Књаз Данило“ у Голубовцима због пуњења резервоара горивом, а на захтев Копнене војске САД у Европи.


Како појашњавају из црногорског Министарства одбране данашње слетање америчких хеликоптера на црногорски војни аеродром део је уобичајене процедуре у циљу пружања услуга америчким војним хеликоптерима током њиховог прелета ваздушног простора Црне Горе.


"Хеликоптери су део прве пешадијске јединице америчих копнених снага у Европи која ће учествовати на вежби „Дисајсив страјк“ (Одлучујући напад), која се одржава на полигону Криволак у Републици Северној Македонији, заједно са припадницима ВЦГ", саопштено је из црногорског Министарства одбране, пренела је РТЦГ.


Хеликоптери су се на аеродрому у Голубовцима задржали око сат времена.


Том приликом, представници Ваздухопловства Војске Црне Горе, на челу са командантом, потпуковником Бојаном Благојевићем, разговарали су са посадом америчких хеликоптера.


ПРОЧИТАЈТЕ И: НАТО АКЦИЈА НАД ЛОВЋЕНОМ: "Јурофајтери" пресрели цивилни авион


Они су разменили информације о могућностима и перформансама хеликоптера “ХХ-60 Блек Хоук” и Бел хеликоптера, које поседује црногорско ваздухопловство.


У име Амбасаде САД, сусрету на подгоричком аеродрому присуствовао је војни аташе те земље потпуковник Роберт Пери.