Пожар у Привременом мигрантском центру "Мирал" у Великој Кладуши је угашен, а из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона потврђено је да је 29 особа повређено или затражило медицинску помоћ.

"Полиција је јутрос у 6.35 примила дојаву о пожару у овом привременом прихватном центру, те одмах на место упутила дежурне тимове. Припадници ватрогасних служби су такође одмах реаговали и брзо ставили пожар под контролу", рекао је за Фену портпарол МУП-а УСК Але Шиљдедић.

Додао је и како се још не може званично говорити о узроцима пожара, иако постоје одређене спекулације да је у питању људски фактор.

"О томе ћемо моћи говорити када полицијски службеници обаве увиђај у самом објекту, а све истражне радње почињу чим се за то створе услови у згради Мирала", истакао је Шиљдедић.

Према досадашњим информацијама, нема смртно страдалих у пожару, док о тежини и степену повреда код хоспитализираних особа још увек нема званичних информација.


Пре два дана Оперативни штаб за питање миграција у БиХ разматрао је могућност измештања из урбаних средина два прихватна центра, "Бира" у Бихаћу и "Мирал" у Великој Кладуши, и да их измеси на нову локацију у месту Вучијак.