ОПТУЖНИЦА којом се свештеник Горан Кимпанов (43) терети да је 3. фебруара умишљајно изазвао трагедију на Скадарском језеру у којој су настрадали Подгоричанин Дарко Вујошевић и трочлана породица Кумбуровић из Зете, етички је и правно неприхватљива. То је тврдио бранилац оптуженог, адвокат Југослав Крповић. Он није спорио да његов брањеник није имао дозволу за превожење пловилом, али је истакао да му се не може приписати да је умишљајно изазвао трагедију.

- То је смешно, како с умишљајем. Треба бити баш умоболан па да човек тако нешто да уради. Ми смо се возили по далеко лошијем времену. То је био удар ветра, налет који је преврнуо чамац. Створила се рупа испред нас, буквално водена рупа у коју је чамац само уронио - казао је за "Новости" свештеник Горан Кимпанов.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: ПРЕСУДА ЗА МОНСТРУОЗНО УБИСТВО: Имерију 20 година, спасла га младост (ФОТО)

У несрећи је, додаје, изгубио пријатеља и од тога нема опоравка.

- Изгубио сам најбоље пријатеље. Често су боравили у манастиру. Дружили смо се. То је био несрећан случај, непредвидљив. Све се одиграло брзо. Живот вам се окрене за 180 степени у трену. Ко је могао то претпоставити. То је рана која се носи целог живота - рекао је свештеник.

Тужитељка Данка Ивановић Ђерић остала је у целости при наводима оптужнице, а свештеник истиче да шта год одлучи веће судије Савића и каква год буде казна, не може бити већа од оне коју већ издржава.

- Мени већа казна од ове не знам да ли може бити. Када доживите једну такву трагедију, сваки суд је Богом дан, па ето, како год буде, слава Богу - додао је Кимпанов.

СТРАДАЛИ

НЕСРЕЋА се догодила код манастира Врањина на Скадарском језеру, када су таласи услед јаког олујног ветра преврнули пловило. У несрећи су настрадали трудница Јана Кумбуровић, њен супруг Ратко и њихова кћи Нина (12), као и Дарко Вујошевић, који је покушао да им помогне.